GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı 10
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi MF4
Program İçeriği
Tarihçe
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2015 yılında kurulmuştur. Öğretim dili % 100 İngilizcedir. Bölümde yürütülen lisans programında, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından ilk 3 dönem ortak olarak verilen temel bilim derslerinin yanı sıra yoğun temel mühendislik dersleri ve teknoloji dersleri programı uygulanmaktadır. Bölümümüz mezunları “Gıda Mühendisi” ünvanı alarak mezun olmaktadırlar.
Kazanılan Derece
Lisans derecesi

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Gıda Mühendisliğialanında Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Gıda Mühendisliği Bölümü'ne giriş için Türk ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış olmak ve ulusal üniversite sınavında (LYS) sayısal alanda yeterli puanı almış olmak gerekmektedir (http://www.osym.gov.tr). Gıda Mühendisliği Bölümü, LYS MF-4 puan türü ile öğrenci kabul etmektedir.
%100 İngilizce öğretim yapılan lisans programlarına hak kazanan öğrenciler, İngilizce Yeterlilik Sınavına girerler. Sınavda başarılı olamayan öğrencilerin, KGTÜ Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından verilen İngilizce Hazırlık Sınıfı programını başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Gıda Mühendisliği alanında lisans derecesi almak için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az DD notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240’dır. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca bitirme projelerini başarıyla tamamlamaları, proje raporunu yazılı ve sözlü sunmaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları; gıda endüstrisinin tüm dallarında ve çeşitli kamu kuruluşlarında, gıda maddelerinin üretim planlaması ve proses tasarımında, üretimi, işlenmesi, korunması, kalite kontrolü ve pazarlanması alanlarında görev almaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Lisans Yönetmeliğinde belirtilen koşullara uygun olarak yürütülür. 



https://obs.gidatarim.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1033